NOTD Orly Space Cadet

Igår fick jag som sagt en oförutsedd manikyr. Det var Orly som skämde bort oss som hade vägarna förbi nagelhörnan på Åhléns inne i stan, mycket generöst. Och jag som velat känna på Orlys Cosmickollektion men inte hittat den någonstans – jag hade sån tur att manikyristen hade dem! Jag valde Space Cadet. Och jag måste säga det, ordet duokrom räcker inte för att beskriva denna färgprakt. Basen är varmt mossgrön, glittret är rosa och lila. Beroende på ljuset ser lacket ut att vara allt från mörkt silver till gyllene barkbrunt (i glödlampssken) till lysande aggressivt rosalila (i solljus) och vinklar man nageln kommer det gröna fram i all sin prakt. Den gröna tonen påminner lite om Scratch Nails Green Gold i solsken.
Appliceringen kan jag tyvärr inte säga så mycket om, det var ju inte jag som skötte den.
Underlacket jag fick prova är Orlys Rubberized Polish Gripping Basecoat, som när det torkar ändå är lite klibbigt och ska öka manikyrens hållbarhet. Jag tycker inte det stämmer riktigt, tittar man noga på bilderna som jag tog idag är det redan slitet på toppen.
Överlacket är Sec ‘n dry Multi-Layer Quick-Dry Topcoat, det har jag inget att anmärka på. Tvärtom funderar jag på att ge det en riktig chans när mitt älskade Seche Vite tar slut, men jag har inte bestämt mig ännu. Dock ska jag garanterat titta närmre på Orlys utbud av baslacker, det verkar finnas mycket godis där.
Nu bilder! Detta är två lager (men borde nog varit tre).

Här testade jag en vattendroppe på nageln för att leka med det duokroma.
Tog lite olika bilder under dagen i olika ljus, men mina bilder gör inte alls detta lack rättvisa. Det var otroligt svårfotograferat. Jag kan rekommendera Nailtastics inlägg, hon har lyckats fånga det duokroma mer.
Trots att detta lack tar andan ur en tänker jag ta av mig det redan ikväll. Jag tycker att det har en ganska hård kvalitet, väldigt in-your-face, och det matchar inte riktigt mitt känsloläge just nu. Nästa lack blir något mjukt höstigt tror jag.

När jag höll på att ta bort lacket framträdde det rosa mycket tydligare, så jag tänkte visa det eftersom jag inte riktigt lyckades fånga den rätta rosa tonen i swatcherna. Här är den!

4 thoughts on “NOTD Orly Space Cadet

Jag blir jätteglad av kommentarer och uppskattar varenda en! För enkelhets skull svarar jag i samma tråd.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s