Misa Green with Envy (updated)

I dagarna sliter och kämpar jag mig igenom en osedvanligt tung bok som jag ska skriva en analys på tills torsdag. Hjärnan känns lite som en otränad muskel, jag har brottats med den idag och känner mig urlakad och helt knäckt. Texten är så tung att jag undrar om jag är trögfattad eller om jag dödat den sista hjärncellen med acetonstank.

Under dagen har jag haft troget sällskap av denna gröna vitamininjektion på naglarna. Ett varningens ord dock, det är mer gult än såhär i verkligheten. Blogger bestämde sig för att ta bort färgkorrigeringen när jag förstorar bilderna, visst är det sjukt? Längst ned har jag en liten färgkorrigerad bild.

Kollektion: Girlfriends Collection (year?)
Formula/applicering: Jobbig formula. Segar sig och släpar efter på nageln. Jag tror detta är fyra eller fem lager, och på jacken märks det hur lång torktiden var. Trots Seche Vite.
Pensel/kork/flaska: Mja. Det går an, flaskan är fin och bastant men penseln känns lite plastig.
Torktid: Som sagt, många lager behövdes det och torktiden var inte bra trots tunna lager. Detta är inte ett lack att plocka fram när man har bråttom men det funkar nog när man har all tid i världen och är på bra humör… det är nog mycket lättare att handskas med när man är lugn och fin.
Hållbarhet: Vet inte, det åkte av rätt snabbt för jag blev sur av jacken och hacken.
Färg: Underbar helt fantastisk skrekgrön, mosade ärtor, knoppande björklöv… nästan neon. Fulsnygg.
Helhet: Formulan drar ned betyget rejält: 2/5. Men jag älskar färgen. Letar dupes med bättre formula.

Today I’m struggling with a very heavy text for class so I decided to make this energetic almost neon shrek-green Misa keep me company. This is Green with Envy from the Girlfriend collection. However it was not the best choice since the formula is horrible. Streaky, very uneven application. This is 4-5 layers plus Seche Vite and even though I used thin layers it took forever to dry. As you can see I didn’t have the time to fix those ugly dents. But the colour is marvelous and really pops, quite an energy booster. A vitamine injection! A warning though, it is more yellow than the pics indicate. Blogger sort of override my colour corrections when I magnify the pics… odd, no?This is the accurate colour:

I hate blogger today. My pics are ruined and my layout is not behaving itself. Sigh.. one of those days.

10 thoughts on “Misa Green with Envy (updated)

  1. Vilka härliga bilder du tar! :) Anar att den är lik “Who the Shrek are You?”. Kan tänka mig att den har bättre formula. Måste köpa den snart!
    Lackade med ett sådant där lack igår. Görsnyggt men 4-5 lager som aldrig torkade. Så trist.

  2. Har kollat runt lite och det är nästan en dead on dupe av WTSAY fast lite lite gulare. Vill ha!
    Vissa lack har jag börjat klassa som semesterlack, såna som tvingar en att sitta helt still en halvtimme… hopplöst till vardags.

  3. De är väldigt lika! Tur att jag sansade mig igår när jag lade en beställning och INTE beställde WTSAY. Får nog bli Misas vid nästa beställning :) Tack för länken!

Jag blir jätteglad av kommentarer och uppskattar varenda en! För enkelhets skull svarar jag i samma tråd.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s