China Glaze Frosty – peace and candy

För att fira att Egyptens diktator avgått efter 30 år av vanstyre  och statsterror tänkte jag inatt bjuda på lite symbolik. Den egyptiska flaggan har tre färger: svart för att inte glömma de mörka  kapitlen i landets historia, rött för minnas alla människor som som spillt sitt blod för sitt folk och vitt för hopp om fred och en ljus framtid. Symbolik som känns extra stark inatt. Det mörka förflutna kan mycket väl bli just det nu, ett förflutet, istället för att vara ett pågående mörker. Det röda är självklart alla de människor som dött i Egypten de senaste 18 dagarna.
Men ikväll vill jag tänka på det vita, på hoppet om ljus framtid. Imorgon vaknar jag till ett nytt blad, till den allra första dagen i mitt liv utan en maktfullkomlig diktator på Egyptens tron. Undrar hur den morgondagen kommer att se ut?
Det här är det fina vita China Glaze Frosty.

Kollektion: ‘Tis the Season to be Naughty and Nice 2010
Formula/applicering: Lite jobbig formula för att vara CG men jag tycker den är ok ändå. Detta är fyra tunna lager utan topplack.
Torktid: Tunna lager går snabbt och bra.
Färg: Jag grunnade länge på vad detta lack påminner mig om och sen kom jag på det när jag fikade med Sarah för nån vecka sen – det ser ut som mariannekarameller!
Helhet: 4/5

För skojs skull testade jag lite layering på klarvitt lack. Ett lager vitt och ett lager Frosty till vänster, fyra lager Frosty till höger. /A little layering experiment, to the left one coat of Frosty over  one coat of a clean white budget polish, to the right four coats of Frosty. No top coat.
This is China Glaze Frosty, from the xmas collection of 2010 ‘Tis the Season to be Naughty and Nice, the ugliest name ever don’t you think? This is four coats, no top coat. It reminds me of a Swedish candy called Marianne.
I’m wearing it tonight to remember the colour white on Egypt’s flag, the colour that symbolizes peace and the hope of a bright future. It feels very appropriate today, since tomorrow Egypt will wake up to its first day without a dictator at the rudder. School kids will no longer have to look at his portrait above the blackboard in class. Tomorrow is a new white page for Egypt and I’m so happy I’m here to see what will be written on it.

11 thoughts on “China Glaze Frosty – peace and candy

 1. Haha, visst ser det ut som marianne. :) Jag hoppas också att det kommer bli en ljus framtid för egyptierna, det har de förtjänat!

 2. Vilken fin färg och så läckra bilder! Intressant med symboliken i flaggans färger, nu blev jag ju pinsamt medveten om att jag inte vet vad de svenska står för. Nån som har koll?

 3. Anonymous: visst ser det ut som Marianne! Och visst har man förtjänat en ljus framtid… ingen kan ju tvivla på att det är dags för folkstyre i Egypten nu.

  Jagelonica: Tack :) Jag älskar att grotta ned mig i symbolik, men faktiskt har jag ingen aning om vad svenska flaggans färger står för… kan det vara för att vi är mindre fosterlandsälskande här i Sverige? Jag tycker att det blå kan stå för sommarhimmel och det gula för rapsfält… :) Nån som vet?

 4. Snyggt! Jag tyckte att det såg ut som den vita polkagris-smeten innan den har stelnat och blivit hård…. Men mariannegodisar var en mycket bättre förklaring ^^

 5. Annie: jag tyckte också det var lite polkagrisvitt! Men marianne kändes mer on the spot :) :)

  Nailtastic: visst är det märkligt hur vissa lack bara inte funkar på ens egna händer, hur mycket man än gillar dem?

  Åsa: Måste skaffa mariannekarameller, är jättesugen haha. Håll tummarna för Algeriet nu också! Kedjereaktion :)

 6. Absolut fint på dig men som Nailtastic så känner jag med att det ser omodernt ut på mina naglar. Så kan det vara ibland, och det kan ju bero på de silvervita pärlemolack alla damer hade på 80-talet.

 7. Oh jag har helt missat att det är en åttiotalstantlook :) Kanske därför jag gillar det, får inga associationer. Utom till mariannegodis då :D

Jag blir jätteglad av kommentarer och uppskattar varenda en! För enkelhets skull svarar jag i samma tråd.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s