Pengar och psykologi

Jag bläddrar igenom Nailspotting från början till slut ikväll och efter att ha läst det här inlägget började jag grunna på nagellackspriser och hur man värderar saker.
Jag insåg att jag fortfarande tänker på China Glaze, Color Club och OPI som dyra märken trots att jag inte köper dem för svenska priser längre. Jag överväger noga mina inköp av dessa,  det är lack jag “unnar” mig och aldrig impulshandlar. Det är också dessa lack jag är mest rädd om.
Men t ex IsaDora och Mavala, som faktiskt är dyrare när man handlar till fullt pris i svensk butik än vad OPI och CG är inklusive frakt när man e-handlar, känns ändå prisvärda.
Visst är det bakvänt? Det ligger mycket bakom våra konsumtionsmönster.

Vad har ni för “relation” till olika lackmärken?

Bilden är lånad från den mycket saknade Lotta.

12 thoughts on “Pengar och psykologi

 1. Jag är ju inte så smart att jag handlar från de där billiga, utländska sidorna. Jag vill helt enkelt ha mina lack NU.

  I alla fall. China Claze ser jag inte som dyra. OPI är dyra. Color Club…ingen koll alls! De enda jag har kommer från Nagelglädje och där kostar de under 100 iaf, så det tycker jag inte är dyrt. OPI är ju iofs billigt hos Nagelglädje också, OPI DS-lack har jag köpt där för 100 spänn. Nice.

  Rescue Beauty Lounge har jag tänkt på som dyra, men på deras hemsida kostar de 115 SEK (exklusive frakt), så det var ju egentligen inte så fruktansvärt farligt i jämförelse med att jag kan köpa OPI på typ Kicks.

 2. I gryningen av mitt nagellacksintresse så fanns inte OPI ens med på kartan. Det var lack jag tittade på i timmar och suckade över 150 kr / st. Även China Glaze sved med sina 98 kr / st, men där köpte jag ändå några få. Per ml är inte det farligt egentligen, men det var en stor summa pengar på ett lack. Här i Luleå är utbudet inte stort heller, kan jag säga.

  Sen upptäckte webshoppar :) Och då blev det roligare. Mer märken, fler kollektioner och mycket billigare. Jag lägger nog ner samma summa pengar, men får tre-fyra gånger så mycket. Dock måste man ju komma ihåg att det egentligen är “fusk” eftersom man slipper momsen om paketet inte fastnar…

  Nu ser jag IsaDora som en luring. 69 kr för ynka 6 ml är ju jättedyrt! Dessutom är utbudet ganska trist tycker jag.

 3. Ja det är en dyr hobby man har… Men jag har hittat color club här på Ica Maxi för 59:- Fast det var bara en kollektion, och de verkar inte ta in fler :-(

  • På min Ica Maxi har de tagit in ett par kollektioner, men nu har de slutat. Fast de säljer Depend för 20 istället för 25..

 4. Dyra märken för mig är OPI, Nubar och Zoya tex, medan China Glaze och Color Club känns billiga. Men egentligen skiljer det ju bara några dollar i pris, och allting är billigt jämfört med svenska priser. Jag handlar aldrig i affär längre (med undantag av några få Depend och H&M lack, men aldrig andra märken) Jag skulle aldrig ha råd att finansiera lackmissbruket om jag inte höll mig till billigast möjliga e-tailer! Men visst blir man bortskämd med de priserna också och tycker att 1-2 dollar hit eller dit plötsligt är mycket.

 5. Jag håller helt med dig men jag har nog börjat tänka annorlunda det senaste. Jag vet med mig att IsaDora är dyrare än t.ex. China Glaze och OPI (om man beställer från utlandet) och har börjat bli irriterad på att det är sådana överpriser i Sverige. Det tar emot att köpa ett IsaDora till fullpris, 69 kr kostar det har jag för mig. Hade jag handlat från USA och sett att ett lack kostade så mycket skulle jag nog överväga saken innan jag handlade. Knasigt egentligen. Vet att jag reagerade när nailsupplies priser på OPI hade hamnat på 6-7 dollar. Dyrt, tänkte jag först men jämför man bara med Kicks är det ju rena drömpriserna. :) Jag är som du, behandlar OPI och liknande lack som lyx och IsaDora och Depend som budget.

 6. Jag tänker alltid i kr/ml eftersom jag anser det vara det sanna priset. Men det är inte så att jag sitter och räknar varje gång jag handlar utan man får ju en känsla för sånt.

 7. jag köper nästan alla lack från usa nu och då kostar dom mig ca 35:- inkl frakt vilket ju är jättebilligt för 15ml, men jag värderar dom ändå högre, antagligen för att dom kostar 100-150:- i sverige :D (OPI och CG)
  Color club tycker jag är ett billigt märke och dom är klart prisvärda att köpa i sverige med, bra kvalitét och det är mycket i flaskorna, till och med i miniflaskorna för 19:- är mer i än i depends och isadoras flaskor.
  depend 5ml 25:-
  isadora 6ml 69:-
  color club mini 7ml 19:-
  ska man kolla på ml-priset så blir det jäkla skillnader.. jag brukar dock se det som flaskpris eftersom jag aldrig använder upp en hel flaska ens om dom är små :)

 8. Oj, oj, oj, från början!? :)

  Men visst är det galet med priserna och innehållet. Själv är jag ju bortskämd och tycker RBL, Lippman, BB Couture, Illamasqua, Nars, MAC och Chanel är dyra och då kostar ett Chanellack för mig vad ett OPI-lack kostar i Sverige… Galet.

  Och jag blev också lite sur när Nailsupplies höjde OPI-priserna för de höjde med $1.10, nästan 7 kr, vilket är mycket för en höjning. Å andra sidan har de kanske inte höjt priserna på väldigt länge.

  • Nästan :) Från september! Du har så fantastiskt fint ljus i dina foton, har du ljusskåp?

   Kostar ett Chanellack som OPI gör i Sverige?! Det är svindlande…

   • Japp, ljusskåp. Vet inte om det gör så mycket eller om det är de två starka lamporna… :)

    Ja, ett Chanel kostar ju här ca $25 = 160 kr. Det kostar väl OPI i Sverige?

    • J****, jag trodde ett Chanellack var mycket dyrare än 25 USD även där. Ujuj, det måste bli en USA-resa snart…!!!
     Håller på och bygger mig ett ljusskåp, få se om jag får ihop något :)

Jag blir jätteglad av kommentarer och uppskattar varenda en! För enkelhets skull svarar jag i samma tråd.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s