Kleancolor Mud Pie Sparkle

Något är felkopplat i mitt huvud, varför skulle jag annars tänka på Jenka vare gång jag försöker beskriva färgen på detta lack. Ni vet, tuggummit? Som inte alls har samma färg som detta lack? Nej, det här är ett glassflecklack med större enstaka svarta hexagonala glitterpartiklar, i en jellybas som inte är jenkafärgad. Den är brunlila och påminner mig verkligen om något, men jag vet inte vad! Lakrits? Jag vet inte. Hjälp! Får ni några associationer?
Glassflecksen är silvriga, men det finns stänk av turkost och rosa i det. Detta är ett av de mest fulsnygga lack jag äger! Svårfotat var det dock.

The base color of this polish makes me think of a chewing gum that taste like root beer. I have no idea why… how would you describe it?
It’s one of the most ugly/pretty colours I own, too bad it was a little hard to capture through the lens.

Collection: No idea.
Application: Not really great, a bit tricky. It could have used a little thinner. This is three coats, but two might have been better. The third coat really hid the black glitter.
Dry time: Bottom average. I used to thick coats, but with thinner coats I’d say it’s okay.
Finish & colour: Glass fleck, mostly silver but with a little turquoise and pink. Very sparse hexagonal black glitter. The hard part is describing the base color… I’d say dark brownish purple.
Total: 3/5, but it’d be a lot higher if the formula was better.
Curiosity of the day: ‘Vodka’ is Russian for ‘little water’.

14 thoughts on “Kleancolor Mud Pie Sparkle

 1. Jag tycker det ser ut lite som asfalt, inte nylagd utan sådan som har legat ett tag och blivit lite sliten så man ser stenarna i det som glimmar lite i solen

 2. Och nu ångrar jag att jag inte skaffade det här lacket i min senaste beställning! Det är knappast vackrast i världen, men jag gillar verkligen hur det ser ut.

  Jenka var för övrigt en väldigt spännande association.. Om du kommer på hur du kopplade då så får du gärna säga till! ;D

  • Jag har blivit sugen på så många KC-lack jag sett hos dig, var tvungen att återgälda med en lemming ;)

   Vet du, jag har faktiskt inte en aning om hur jag tänke med Jenka… ibland undrar jag vad hjärnan sysslar med.

  • Hmm.. med tanke på att jag aldrig äter lakrits vet jag inte varför jag tänkte på det.. men mja, jag måste googla Lakrisal och se om det är det.

 3. Underbart lack!!

  Och jenka… Minnesbilder från vårutflykter på rullskridskor, de första asfaltsfläckarna som tinat fram, jag och vännerna rullade in på Konsum och shoppade Jenka för 50 öre st. Tuggade tuggummi i vårsolen…

Jag blir jätteglad av kommentarer och uppskattar varenda en! För enkelhets skull svarar jag i samma tråd.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s